Provokatív változás – Nick Kemp

Ki is Nick Kemp?

Harminc éve tanítja a személyes változást. Tanult hipnózist, NLP-t, Provokatív terápiat Frank Farellytől, a módszer létrehozójától, akinél 2004-ben Provokatív Terápia tréneri oklevelet szerzett. Nick dolgozta ki a Provocative Change Works TM (Provokatív Változás Módszerét) – amit terapeutaként nagy sikerrel alkalmaz. 2006-ban 26 egymást követő héten a BBC rádió élő adásában szerepelt új módszerével. Maga Frank Farelly is elismerően nyilatkozott az új megközelítésről: ” .. a provokatív terápia és a hipnózis együttes alkalmazása nagyon jól kiegészíti egymást és új megvilágításba helyezi a munkámat.”

2008-tól Nick-et már a legismertebb nemzetközi trénerek között tartják számon, és folyamatosan elhalmozzák felkérésekkel.


2011 március. Nick Kemp budapesti tréningje

 

Videofelvétel a tréning egyik bemutatójáról

 A fenti videón Nick Kemp Fehér Csabával beszélet, aki csaknem egy év távlatából az alábbiakról számol be:

Hogy is mondta Woody Allen az Annie Hallban?!

„..Istenem, ha minden ilyen flottul menne?”

Hát  abszolút ilyen érzésem volt nekem is Nick Kemp 1. budapesti tréningje után, sőt  ha csinálok egyfajta számvetést az azóta eltelt cirka 1 évről, úgy is csak igazolni tudom ezt a fajta „bölcsességet”.

Vajon miért gondolják azt sokan, hogy mindenféle gyógyszerek, többszázezer forintos, soha véget nem érő terápiák vezethetnek CSAK eredményre akkor, amikor valamiféle megrekedt helyzetből , avagy egy nem kívánt viselkedés rabságából szeretnénk szabadulni?

Szorongás, önbizalomhiány, pánik, megfelelési kényszer vagy, amivel én érkeztem Nickhez –koncentráció elvesztése bizonyos helyzetekben- csupa olyan érzés, amelyet már össze-vissza analizáltunk, darabokra szedtünk, de mégis azon vesszük észre magunkat, hogy képtelenek vagyunk szabadulni tőlük. Amolyan „púppá” váltak a hátunkon

Emlékeztek,  Hogy kiáltott fel Jean Marais a Púpos c. filmben:

„A púpos meghalt,  de Lagardere él!!”

Nos, Nick segítségével, nemcsak, hogy lehetőségünk van arra, hogy eltűnjön nekünk is a „púp” a hátunkról, hanem végül bátran ki is húzhatjuk magunkat, hiszen  képesek lehetünk az általunk elképzelt változásra..

Hiszitek, vagy sem,  minderre csupán 2 x 20 azaz kétszer húsz percre volt szüksége ennek az angol gentleman-nek…

Új felismerések, markáns rögzítések,hipnotikus állapot és HUMOR (így csupa nagy betűvel) dióhéjban ez volt a keret, amellyel Nick „rajtam operált”.

No, nézzük mi is történt, hogyan is működtem én ott.

Adott egyfajta megrekedt állapot, vagy ahogy én megéltem zsákutca. Az az átkozott rossz érzés –nevezzük koncentráció hiánynak- amely állandóan és persze automatikusan bekapcsol bizonyos helyzetekben. Hangsúlyozom, ahogy én magam megéltem. El is nevezhetjük  akár „robotpilótának”.

Mi történne akkor, ha  –amikor csak én akarom- át tudnám venni az irányítást a robotpilótáimtól?!

Pontosan ez a célja Nick-nek, ennek az áldott jó embernek, amikor elkezd „provokálni”  engem, ami  itt egy teljesen kellemes, humorral fűszerezett beszélgetést jelent, (Like talking to an old friend –ahogy Ő mondja) én meg csak ott ülök és közben azon veszem észre magam, hogy szép lassan visszafordulok a szákutcából.  Lehet, hogy nem is annyira megrekedt az az állapot?

Háát persze, hiszen csak én gondolom annak, így a legkézenfekvőbb, ha én is fogom kikormányozni magam belőle. Innen, már majd simán adhatok egy új irányt a hiedelmeimnek, így kvázi ÖNMAGAMNAK.

Az ecset így az én kezemben van, Nick a festéket biztosítja és festővásznat tartja … PROFI, a lehető legkomfortosabb  módon

Amit ő tesz ekkor, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy tudatosan rávilágít más nézőpontokra, kikényszerít új reakciókat belőlem.  (Teszi ezt majdnem kifogyhatatlan eszköztárral és némi hipnózissal) és ,leírom még egyszer, – hát ha valakinek ez nem tűnt volna fel – mindezt csupán 2×20 perc alatt!

Új felismerések közben csak úgy záporoznak belőlem. Jé, ez is ÉN volnék??! A francba, a robotpilótával, innentől ÉN ülök a kormánynál, még pontosabban most már el tudom dönteni, hogy mire koncentrálok az adott pillanatban és mire nem.

Ja, és, hogy valóban maradandó legyen a változás –akár egy életen keresztül is- , arról is Nick kezeskedik, méghozzá azzal, hogy a foglalkozás felvételének cd-jét megkapja  a kliens. Nekem ez, azóta is remek útitársam futás vagy akár vezetés közben J. Ugye, „markáns rögzítést” említtettem, így a tréningen  megszerzett élmények, a kiváltott hatás, a felismerések már a birtokomban maradnak, és ez tök jó.

A „másik legjobb’ az egészben, hogy nincs titok. A 3 napos kurzus alatt Nick módszere, ez a provokatív terápia megismerhető és a gyakorlatban elsajátítható bárki számára.

Egyébként, adott egy Kitűnő helyszín, pazar tolmácsolás, jó arcok, amúgy meg önfeledtség, valóban maradandó élmények, …és az extra gyors VÁLTOZÁS lehetősége, akár előtted is!

DE, amennyiben Te mégis inkább a robotpilótádban hiszel MAGAD helyett és van még jó néhány felesleges forintod és időd egyéb véget nem érő terápiákra, okoskodókra úgy sorry, ez a lehetőség nem neked szól..

Nos, talán már el is döntötted…?!

Fehér Csaba

 

Milyen megoldatlan problémákkal kapcsolatban “provokálta” Nick a résztvevőket?

Volt, aki túl zárkózottnak tartotta magát, volt, aki meg akart felelni a munkahelyén, volt, aki nem tartotta magát elég hatékonynak, volt, aki egy régen történt balesettel kapcsolatos félelmeit hozta elő. Ez mind elég komoly kérdésnek tűnt, mégis perceken belül mosolygott az illető. Aztán nemcsak az egész terem, hanem ő is hangosan kacagott. Mintha valamilyen vidám darabot néztünk volna. Nem tudtuk visszatartani a nevetést. Nick segített abban, hogy más megvilágításban lássák a helyzetet, és több választási lehetőségük legyen a megoldással kapcsolatban.

A PCW módszere hasznos változásokat indít be a résztvevőkben. Lehetővé válik számukra, hogy kilépjenek megrekedt állapotaikból, és hozzáférjenek belső erőforrásaikhoz. Így nagyobb szabadságot élveznek mindennapjaikban. A humor segítségével ráébredhetünk a helyzet abszurditásaira és a társadalmi sztereotipiákra. Mindig a jelen pillanatra fókuszál ahelyett, hogy a múltban keresné a válaszokat. Gyors és hatékony változásokra számíthatunk!

A módszert – a Provocative Change Works TM Nick Kemp a több ezer kliensével folytatott munkája során, valamint a BBC egyenes adásában szerzett tapasztalatai alapján dolgozta ki. Frank Farelly, és a hipnotikus nyelvi minták nagymesterének, Milton Ericsonnak a munkássága inspirálta.

A módszer 3 elemre támaszkodik:

  • verbális és nonverbális kommunikációval új reakciót vált ki,
  • hipnotikus nyelvi mintákkal befogadó állapotot hoz létre,
  • az időkereteket változtatja.

A módszer lényege elsajátítható a tréning 3 napja alatt. Ebben segítenek a Nick által kitalált kártyák (Provocative Icon System TM), amelyek szintén zsenialitásáról tanúskodnak.

Hogyan használható a PCW az üzleti életben?

  • Hatékonyan megváltoztathatunk megrekedt tárgyalási helyzeteket
  • Kihasználhatjuk a humor jótékony hatását
  • Remek eszköz a munkatársi kapcsolatok javítására
  • Színesítheti coaching vagy mentoring eszköztárunkat.

 


A Duna TV főszerkesztőjével, Szabó Ágnessel.

Bővebb információk Nick Kempről: www.nickkemp.com


Meghirdetett tréningek:  


Jelenleg nincsen meghirdetett tréning.

Design & webmaster: Rák Kálmán