Időgazdálkodás naptár nélkül?

Az NLP Akadémia PL-5845 lajstromszámon akkreditált programja.

A kétnapos program nem a klasszikus értelemben vett üzleti időgazdálkodás tréning! Ezekből sok van a piacon és számos üzletember már jó néhányat el is végzett belőlük. Sokuk hasznosnak találta, és azóta sikerül beosztani az idejét, tud gazdálkodni vele, pontosan úgy,  ahogy szeretne. Ez így van rendjén, ezt a célt szolgálják ezek a tréningek. És mégis felmerül a kérdés, vajon miért nem tudja mindenki hasznosítani a tanultakat. Valaki az ötödik tanfolyam után még mindig „hadilábon áll” az idővel. Ez azért van, mert mindenki másként érzékeli „kódolja” az időt. Az egyes módszerek csak azok számára működnek megfelelően, akik a módszerhez hasonlóan gondolkodnak, azaz könnyedén be tudják illeszteni az életükbe.

Erre a különleges két napra elsősorban azokat várjuk, akik még mindig keresik a számukra megfelelő módszert, iránymutatást. Akinek nincs gondja az idővel, de a beosztottjainak vagy a főnökének igen, rájöhet arra, hogy ez mitől is van.  Ezen a tréningen minden résztvevő felfedezheti, milyen személyes kapcsolatot ápol az idővel, ugyanis az idő sajátos, teljesen egyéni érzékelésével foglalkozunk.

Einstein azt állítja, hogy az idő csak a térrel együtt értelmezhető. Ő kezdte használni a téridő fogalmát, ami sajnos a mai napig nem került be a köztudatba. Csak az időről beszélünk, pedig az sokkal fontosabb, hogy mi történik benne. Ezen a tréningen nem választjuk ketté az időt és a benne zajló dolgokat. Azt, amit teszünk mindig valahol és valamikor tesszük; mindig elhelyezhető térben és időben. A jelen pillanat kivételével az idő csak úgy értelmezhető, ha gondolunk valamire és azt megjelenítjük a téridőben.

Az idő érzékelése mindenkinél más, ezért érthető, hogy valaki sokkal több mindent meg tud csinálni ugyanannyi idő alatt, mint egy másik ember. Különösen az üzleti világban fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját időérzékelésével, mert elfogadott gondolat, hogy az AZ IDŐ PÉNZ.

Valóban az lenne? Pedig a mi kultúránkban ez az egyik leggyakrabban használt időmetafora. Ha valaki kétségbe vonná ennek hatását, nézzen csak körbe, miről is szól szinte minden? Miért van az, hogy csak a növekedés számít? A legtöbb, a legnagyobb, a leggyorsabb? Minél többet a lehető legrövidebb időn belül, azonnal, MOST!

Nem lehet valaki „sikeres”, ha az időérzékelése nem tud ehhez a szemlélethez igazodni, azaz „felpörögni”.

A tréningen választ kaphatsz arra is, bizonyos munkatársak miért érkeznek mindig időben és mások miért késnek örökösen. Szinte repül az idő egy megbeszélésen, ha a téma érdekel, és mintha lelassulna, amikor nem.

A tréning második napja a célok kitűzéséről szól, azaz mit is akarunk tenni a már megismert időben? Lehet, hogy már részt vettél több célkitűzés tréningen és ismered a célok fontosságát is.  Ezért az elérhető célok kitűzésének feltételei között lesz sok ismerős és talán kevés, de annál fontosabb új. A saját céljaid kitűzésével foglalkozol, amelyek természetesen lehetnek üzleti célok is.

Eddig mindig megvalósultak a céljaid?

Nem elég vágyni valamire, úgy kell kitűzni, hogy az elérhető legyen. Csak olyan célt tudsz elérni, ami kizárólag rajtad múlik. Ha mások közreműködésére is szükséged van, akkor csak azt tűzheted ki célodul, hogyan tudnád őket bevonni.

A célkitűzésnél érdemes figyelembe venni az ökológiát is, azaz megvizsgálod, alaposan körbejárod, milyen következménye lesz, ha elérted a célod. Milyen hatása lesz közvetlen és tágabb környezetedre?

Az új módszer szerint kitűzött célodat tesztelheted olyan szempontból is, hiszed-e, hogy képes vagy megvalósítani.

Innen már sínen vagy és beépítheted azt életed fonalába. Hogy ez pontosan mit jelent, és hogyan csinálod, gyere el és TE is megtudod!

Mire használhatod fel a megszerzett tudást?

Jobban

  • megérted önmagad és mások időhöz való viszonyát
  • tudsz tervezni és segíteni ebben másoknak
  • tudsz elérhető célokat kitűzni és segíteni ebben másoknak

Képes leszel

  • vonzó jövőt építeni és segíteni ebben másoknak
  • hatékonyabb munkavégzésre
  • örülni az eredményeknek

Meghirdetett tréningek:  


Jelenleg nincsen meghirdetett tréning.

Design & webmaster: Rák Kálmán