Énkép tréning

Az NLP Akadémia PL-5359 lajstromszámon akkreditált programja

Régóta tudjuk már, hogy énképünk – ahogy magunkról és a képességeinkről gondolkodunk – igen fontos szerepet játszik abban, hogy életünket áthatja-e, vagy éppen elkerüli a siker.”

Steve Andreas az Énkép megalkotója

Három nap, ami csak RÓLAD szól!

Az Énkép tréningen három napon keresztül kizárólag önmagunkkal foglalkozunk, énünket formáljuk, énképünket alakítjuk, változtatjuk. Azt tanulhatjuk meg, hogyan lehet megváltoztatni mindazt, amit magunkról gondolunk. Természetesen csakis azt, amivel nem vagyunk elégedettek, és tudjuk, hogy mit szeretnénk helyette.

Mi is az ÉNKÉP? Egy hasonlattal élve énképünk olyan, mint egy vitorlás tőkesúlya és kormánylapátja. Lehetővé teszi, hogy a hajó szembeszálljon a széllel és stabilitást nyújtson váratlan viharokban. Tőkesúly és kormánylapát nélkül a hajó csak ide-oda hánykolódna kiszolgáltatva a folytonosan változó szeleknek, árapálynak és zátonyoknak. Ellenben kormánylapát és tőkesúly segítségével szembeszállhatunk a hullámokkal kihasználva azok erejét, elkerülhetjük az akadályokat és váratlan nehézségek dacára is elérhetjük uticélunkat.

Gondolhatunk énképünkre úgy is mint belső iránytűre, amelynek segítségével eligazodunk a világban. A kérdés csak az, hogy ez az iránytű valóban abba az irányba mutat-e, amerre menni szeretnénk. Különösen az üzleti életben fontos ez a típusú önismeret. Helyén értékelni képességeinket, akár mint vezető, akár mint munkatárs. Biztosan hallottál már olyanról, vagy talán tapasztaltad is, hogy valaki jó főnöknek gondolta magát, miközben beosztottai erről egészen másként vélekedtek. Mivel az illető nem volt nyitott a visszajelzésre, azt sem vette észre, hogy már nem ő irányítja a céget.

Az Énkép tréningen vezetőként is dolgozhatsz olyan tulajdonságaidon, amelyek nemcsak munkahelyi teljesítményed határozzák meg (pl. sértődékenység, szétszórtság, figyelmetlenség, komorság, merevség, türelmetlenség).

Választhatsz olyan képességeket is, amelyek szorosan kapcsolódnak munkahelyi feladatokhoz (pl. döntésképtelenség, bizalmatlanság, delegálási és számonkérési képességek, konfliktuskezelés).

 

Az Énkép tréning segít:

  •  felfedezni az énképünkre ható tudattalan mintákat,
  • tartós, mégis rugalmas pozitív énképet kialakítani,
  • finomítani, megerősíteni a pozitív énképet,
  • teljesen új tulajdonságot beépíteni,
  • nem kívánt tulajdonságot átformálni,
  • megtalálni énünk határait,
  • egészséges külső és belső határokat kialakítani.

 

Még egy gondolat, amely befolyásolhatja döntésed:

Nagy különbség van aközött, amit a világról és annak dolgairól gondolunk és aközött, amit saját magunkról. Hiszen a világ elől elbújhatsz. Menedéket kereshetsz valakinek a karjában, vagy éppen elvonulhatsz egy barlang mélyére, ahol életed végéig meditálhatsz.

Az elől, amit magadról hiszel, nem menekülhetsz. Mindig és mindenütt veled van.


Meghirdetett tréningek:  


Jelenleg nincsen meghirdetett tréning.

Design & webmaster: Rák Kálmán